saturday!

Sitter och slösurfar.
Skönt med helg.
Party med brudarna igår, inte vårat vanliga hårdfestande.
Nej är man gravid så tar man det lugnt. Länge sen man var på krogen.
Lite dans och sen hem och smäll i säng. Middag på thai först. Är inte så förtjust i thaimat längre. Undrar om det har med matförgiftningen i somras att göra? Hmm.

                                                                                                                     The Donnas snurrar flitigt.


Vi var inte så många som firade Bettan men vi firade Bettan och det var det viktigaste.
Sen for vi hem till oss för lite laddning av bruden och ut på Ferrum. Mycket folk. Skulle kunna tro att det är 40 + på krogen nu för tiden. Julbord och krogen är tydligen en bra kombo.
Hem vid ett för den gravida kvinnan. Kunde inte somna så det blev vila tills karln i huset kom hem vid halv fyra.

                                                                                      Take it off, baby for me.

Idag blev det Svensexa light för herr Qvarnström. Jepp, gubbarna är ute med honom nu. Får se om man får hem gubben i någorlunda skick. Ja det fick man. For en sväng och hämtade karln. Tio över nio. Måste vara rekord.
Ska mysa på lite. Han är till och med kontaktbar så nu ska det mysas lördagsmys.

Kram!


Måndag

Och jag är faktiskt på riktigt bra humör, trots ont i armen.
Fick mig en pratstund med sköterskan som satte sprutan, hon tyckte jag skulle ha tagit den tidigare. Jaha säger jag då, men det fanns inga tider att boka när jag ringde tidigare. Men du är ju gravid och då får du tid tidigare. Nähä säger jag då för det spelade tydligen ingen roll längre eftersom riskgrupper inte går före i kön längre. Ja men då har de sagt fel åt dig på vårdcentralen.
Hade ju varit bra om ni hade samma rutiner säger jag då.
Lite småputt. Men nu är jag impregnerad med läskigt vaccin i alla fall. Elin hatar sprutor!

På jobbet, har egentligen slutat nu men sitter kvar en stund och väntar på gubben. Mått sådär oförskämt bra idag, var lite orolig att jag skulle känna mig lite nere efter sprutan. Huvudvärk sa de att jag kunde vänta mig, de flesta har tydligen haft huvudvärk. Men jag har ju i stort sett huvudvärk varje dag annars så inga större förändringar där inte. Bara att jag inte kan ligga på min favoritsida. Både jag och gubben har legat konstigt i natt.

I dag blir det att rensa ur kylen, jajamen! vi ska vara flitiga. Storstädar till och emd en gång i veckan. Och det underliga när vi hade gjort det någon vecka så var det helt plötsligt inte lika mycket att städa längre. Vi kunde hålla undan! Otroligt. (Om ni hade sett hur jag bodde i Umeå så hade ni tyckt att det var ett gigantiskt framsteg för Elin) Tur att jag har en man som är ordentlig.
En man, coolt. Elin är fortfarande i fjortisstadiet i hjärnan så att ha en man, en make känns fortfarande orealistiskt. Får man gifta sig när man är så hiiiimla ung som jag är ;) ?

Längtar till jul.
Som sagt jag är ett julfreak.
När jag klär julgranen får jag bomull i hjärnan. Stackars gubben min har inte levt så länge med mig att han har vant sig vid min julfrenesi. Är inte så mycket för pynt, har det gärna ganska medel. Man kan ju inte pynta hela huset inte men en stjärna eller en tomte här och där. Eller ja tomtar är lite läskiga men allt annat kan jag ha.
Myspys.
Ungen kommer att bli indoktrinerad.
En rosa vagn har jag sett ut. Rosa och vit med kamoflage i älgar. Mmm. Kul om det blir en kille. Men det finns ju inga tjej eller killfärger. Du ska ju kunna ha vad som helst. Vad spelar det för roll egentligen? Bara svårare för folk att se vad ungen är för något. Varför ska alla vara framme och pilla och greja på en gång det är småbarn med i bilden?
Har sagt att nära och kära (och alla på jobbet givetvis, de räknas ju faktiskt dit) får pilla hur mycket de vill men kommer det någon tant på gatan (inse det är mest tanter) och ska tafsa på unge eller mage så blir det morr och baj baj.
Min mage. Min unge. Jag bestämmer. Alltså ska jag ha en rosa vagn.
(Om jag får för karln förstås;)) Finns en risk att han lägger in veto mot det. Helst hade nog han vela ha en grön kamovagn med maskeringsnät på och hållare för hagelbössan för närgångna gamlingar (får se hur det blir med den saken) En schäfer som traskar på sidan om kanske avskräcker lite grann också.
Lilla Leica som inte skulle göra en fluga förnär.
Hoppas inte ungen blir allergisk. Katt och hund är som trevligt att ha.

Nu ordbajsar jag igen.
Nu ska jag gå och göra något vettigt med min tid.
Harä!



Lördag morgon

Idag vankas det spruta, troligen ialla fall. Man vet ju aldrig, när man väl kommer dit så är det väl slut.
Det där med riskgrupper verkade som inte riktigt fungera. I alla fall inte för gravida.
Nu ger dem åt alla så det finns inget som heter förtur.
Gäller att man har förbokat en tid och har man inte det får man svaret att man kanske kan få ta till våren. Då har ju ungen nästan kommit ut. Tar inte direkt sprutan för min egen skull. Hade jag inte varit gravid hade jag struntat i den. Har egentligen ingen lust att ta den nu heller, man är väl orolig att det ska bli framtida men på babyn.
Men det är väl normalt att vara lite orolig.
Är dessutom dödligt spruträdd så känns inte så trevligt...

Johnny Cash - Man in black

Suttit på FB ett tag, gubben har jobbat natt på Ferrum. Ordningsvakt. Gick tydligen bra eftersom han var rätt nöjd när han kom hem. Tio till fyra är inte så hemskt skift. Ska väcka honom med bacon alldeles strax.
Sen får han också följa med för spruttagning. Morsan skulle också passa på och se om man får sig ett stick =)
Får jag inte den nu så skippar jag det hela, less på att försöka få en tid. Pratade med barnmorskan och hon sa att drygt hälften av alla gravida har tagit den. Så förhoppningsvis får man inga men, man kan ju inte veta nu om babyn får några fel så det är dumt av dem att säga att det är ofarligt att ta den.
Men men tar väl den så får vi se.

Johnny Cash - Cry cry cry

Någon annan som spelar Sorority Life på FB?
Det är beroendeframkallande. Nu har man helt plötsligt en massa "vänner" från hela världen som spelar SL. Man blir ju lite knäpp. Det är som Farmville eller Café world. Har man en gång börjat så går det inte att sluta. Då ska man hela tiden kolla om maten är klar eller om grödan är färdigväxt. Hemska tider. Iofs är det kanske bättre att bli beroende av datan istället för alkoholen.
Känner mig sugen ibland, trodde man skule få helt avsmak för sånt men nog är man sugen på att gå ut och ta en drink med brudarna. Men det gör man ju inte. Förstår inte heller hur man kan röka eller snusa när man är gravid. Har medelsnusat "mitt ord för fest och sugensnusning" till och från i hur många år som helst men det var absolut inga problem att sluta. Har haft perioder då man varit snusfri i månader utan problem. Förstår inte hur man kan vara gravid med ett litet liv i sig och ändå inte ha motivation eller klara av att sluta snusa el röka. Man vill väl ge sitt barn en bra start i livet. Åtminstone i magen när man har mer kontroll över allt.
Nej det är väl massor som inte kan sluta eller inte bryr sig om att sluta. Jag är väl hemsk för att jag rackar ner på folk som inte klarar av det. Men då får jag väl vara det då.
Okej om man går igenom graviditeten och är sugen hela tiden på en rök el snus, men man kan väl hålla upp i nio månader. Är väl inte hela världen? Jag är väl okänslig.

Kings of Leon - Holy roller novocaine

Vill se New Moon, tyckte dock att den boken var sämst av alla. Men måste ju se den i alf.
Sugen på att läsa vampire diaries, kom tydligen ut före Twilight och ändå gnäller fans till den senare att den första är en kopia. Handlar i stort sett om samma saker. Tonåringar och vampyrer. Men det är ju sånt jag diggar, ialf vampyrer. Kommer ut hur mycket som helst om sånt nu så tydligen är jag inte ensam.

Nej nu ska jag börja steka bacon åt min man.
Känns trevligt att vara gift. Inte less än ialf ;)