Morgon morgon

Kissnödig som vanligt på morgonen så det var bara att kliva upp. Har ändå sovit så dåligt efter gårdagens pärs.

Men tänkte igår; när man avlivar ett djur har man gott om tid att säga hejdå. Man får krama om dem och trösta dem medans de relativt lugnt somnar in. När en människa dör händer ibland så fort att man inte har varesig chans att trösta eller säga hur mycket man älskar dem. Så känns ändå bra att man hinner säga hejdå och att djuret får vara med husse eller matte medans de får slippa smärta och obehag.
Så man får se det på det sättet.
Finns något positivt med allt.

Ganska ont i övrigt idag, svårt att gå och jobbigt att ta sig upp ur sängen. Jag vet jag gnäller; har haft så himla lätt graviditet annars. Det är ju ändå sluttampen och det ska vara lite jobbigt. Jag vet att jag kan ta en panodil och underlätta det hela men har ju planerat en så naturlig förlossning som möjligt och om jag "wimpar" ut redan när förvärkar kommer som ändå är mycket mildare (har jag hört) än de riktiga värkarna och tar bedövning då lär jag ju inte klara av de riktiga utan bedövning. Så jag härdar ut. Det håller ju inte i sig så länge.
Jag tycker det jobbigaste är smärtan som inte släpper. En förvärk släpper ju men bäckenet eller vad det nu är som värker därnere släpper ju inte. Det molar och värker antingen mycket eller lite. Stå och gå är det värsta. Jag skyller på att gubben har stor skalle och att hans baby har fått samma =) Det trycker på så in i helsike!
Men jag kan ju tack och lov vila mycket när jag har en underbar karl som hjälper till med det mesta.

Idag far vår inneboende söderut. Har varit riktigt trevligt att ha sällskap på dagarna när Rikard har jobbat. Han blev av med sitt boende här i Kiruna i all hast så han fick låna lite plats hos oss. Tur att vi har stort hemma =) Då har jag haft lite sällskap framför teven här hemma. Skönt. Alltid tråkigt att vara ensam. Dessutom är Magnus rejält trevlig =) Hoppas allt går bra med flytten söderut, vädret idag är då fint. Gubben min ska hjälpa honom idag och bära grejer. Jag är lite inkapaciterad för det =))) 

Morgonens irropunkter!

Något jag blir irriterad på det är när gamla människor som tillbringat hela livet tillsammans inte får bo tillsammans på äldreboenden. Visst den ena kanske är mer frisk än den andra men va fan, kan vi inte vara lite humana. Kärleken är ju stark även om kroppen är svag! Skärpning Sverige och låt människor få älska varandra tills döden skiljer dem åt inte något jäkla äldreboende!!!

Kyrkans gnäll på Victoria när hon vill bli överlämnad av sin pappa när hon gifter sig. Jag tycker inte det är ojämlikt om man vill få stöd av sin pappa när man ska gifta sig. Visst symboliken i det hela ska väl vara att fadern ger dotterns hand till karln men hujja måste vi läsa in så mycket i allt. Jag var jättehoppig på min bröllopsdag och då hjälper det att ha pappa som står starkt vid ens sida och håller en i handen. Hade jag haft mamma som lämnade av mig hade jag störtbölat hela vägen fram till altaret. Går man själv lär man väl springa fram. Så låt Victoria få ha sin pappa med sig, det är inte alla som har en pappa som kan överlämna en. Kyrkan är väl den sista som ska säga vad nån annan ska göra, som att den är så jäkla jämlik! *morr*


Katthimlen

Det var så hemskt som man befarade.
Katten var riktigt sjuk.
Veterinären klämde igenom henne ordentligt och hittade en massa knutor på levern och även några som spritt sig. Troligen hade dessa knutor spritt sig till tarmarna och det var därför som hon inte åt ordentligt.
Så det fanns som ingen annan utväg än att avliva katten.
Tråkigt men hon hade inte levt länge hur som helst i och med att hon inte tog upp någon näring.
Så hon fick lugnande och somnade in i min famn och sen fick hon en spruta som gjorde att hon helt somnade in.
Vi bestämde att hon fick stanna där, ingen idé att kremera och ta hem katten. Man vill ju minnas katten som levande inte ha henne stående på en bänk nånstans. Vår kisse tyckte heller inte om att vara ute så kändes onödigt att sprida hennes aska utomhus.
Nej kroppen hennes är ju bara ett tomt skal. Ska ta och framkalla lite fina bilder och göra ett litet kollage istället det är ju så man vill minnas sina husdjur =)

Så ingen katt här längre. Får väl visa bilder till babyn istället. Hade ju sett framemot att få visa babyn för katten. Nåja det går inte alltid som man vill. 15 år fick jag ha stumpan.
Det är vääldigt länge för en katt att vara frisk. Insåg att enda gången hon varit till veterinären var när hon kastrerades vid ett års ålder. Så hon har klarat sig bra.

Så vår lilla baby, vår första lilla baby ;), har fått komma till katthimlen.

♥ Kissen ♥


Lilla kissen

Usch idag bär det av mot veterinären med katten.
Hon är 15 år men jag tycker hon borde få några år till ialf.
Hade ju sett framemot när hon får se babyn =) Jag är lite konstig men katten har ju varit min baby i 15 år. Känns trist om man måste sätta bort henne. Iofs är det inte många som har kvar sin katt så länge men jag är väl lite speciell.
Veterinären pratade om njurproblem, jag "hoppas" på tandbekymmer. Men veterinären sa att gamla katter brukar få problem med njurarna och att det då påverkar tänderna. Hon har inga problem med kisseriet men hon äter ite som hon ska. Klämt igenom lillstumpan och hon gnyr då inte men jag kanske inte är nog hård. Får se vad veterinären säger.
Kan ju bara nämna att en gravid kvinna och till råga på allt en gravid Elin är väldigt känslosam så finns risk för tårsprut hos veterinären varesig det är okej eller inte. Okej är det ju inte men man kan ju alltid hoppas.
Veterinären frågade när jag sist varit hos veterinären och det var faktiskt när hon kastrerades fr hundra år sedan. Så min lilla kisse har varit ett utomordentligt friskt djur.
Nåja 15 år är väl ganska lång tid. Man har ju fått ha babyn länge =)

Håller tummarna och tassarna och klorna att hon inte behöver avlivas men det ser ju onekligen mörkt ut.
Usch.
Behövde verkligen inte det här just nu.
Usch!


Lyssnar på musik

och tar det lugnt. Ska alldeles strax fara iväg på stan och färga håret lite till.
Blev riktigt nöjd med klippningen, kändes lite konstigt till en början. Det är lite kortare än vad jag är van vid. Men kan ju säga att jag inte behövde använda fönen idag. Skönt!

Lite Slö idag. Eller ja mkt SLÖ idag.
Har lagat korv stroganoff till lunch och gjort lite matbackar. Bakat en sockerkaka med äpplen. Blev lite kladdig i mitten men det tycker jag är mumsigt så jag är nöjd. Men det är ingen bjudkaka hehe.

Sen tog lusten slut.
Tömt tvätten och tagit hand om disken. Men det är i stort sett allt. Tur att man har hunden ialf så man inte blir helt förslöad.

Datorn går lite fortare nu än tidigare. Riktigt bra faktiskt.
Så det hänger sig inte hela tiden som det gjorde tidigare.

Snart ska väven till barnrummet inhandlas. Far ska komma på fredag och kanske hjälpa till lite grann. Det är ju inte så många dagar kvar till beräknat datum så det är nog bra om man kan börja måla ialf. Rikard jobbar så mkt övertid nu också i och med stoppet på LK. Men det blir fina pengar och kanske lite komptid som han kan ta ut när babyn kommer. Komp måste han ta kring den 26e eftersom han har jobbat lite för mycket den här månaden.

Rihannas nya musik är ltie deppig va? Inte så förtjust i det hela...

Nu ska jag smälla på lite mascara och börja fara upp på stan. Fyra skulle jag vara hos Therese. Kan ju vara bra att rasta hunden lite grann innan det också.

Kram!

Håller tummarna för Ida idag.
Hoppas allt går som det ska och att hon smittar av sig lite på mig så jag också får ut min bebbe snart.
Spännande.!

Måndag

På stan med Lisa idag. Liiite shopping. Nya solglasögon. det behövs alltid!

Blodpalt idag. Datorn är nedflyttad till gästrummet. Nu ska barnrummet bli klart. Färgen är inhandlad och väven ska upp. Sen får man väl måla lite schabloner eller nåt sånt också.
Köpte en liten tax från Hemtex också. Passande i grönt som barnrummet blir. Kommer väl upp nån liten bild. Har lovat Veronika att slänga upp lite fler bilder.

Nu två veckor kvar till förlossningsdatum. Får se om man blir sen. Jag brukar vara i tid annars men men man vet aldrig om ungen är en sen jäkel ;) Kan ju vara så. Oj nu fick man en spark. Inte svära morsan! Fy.

Nu ska jag se om vattnet kokar och slänga i lite paltar. Idag ska intyget till FK skickas in. Måste bara ta lite kopior först. Hem till mor och far kanske så kan man kopiera där. Annars blir det imorgon så far jag in på jobbet en sväng.

Hunden har damp, mamma är hungrig och pappa verkar vara lite rastlös. Så ut med hund och karl och själv sätta igång med maten.

Harä!

onsdag

sitter och surfar lite grann.
hunden hemma igen. Fått sig nån liten prompis idag. Är inte riktigt hundra i kroppen, gör ganska ont nu men men man vänjer sig.
Panodil finns ju om man får alldeles för ont. Nederdelen av kaggen så det är väl baby som trycker på. Men det är sånt man får ta eller hur ? =) Man ska inte vara så känslig.
Den här veckan verkar fara förbi fort.

Hoppas den här månaden far förbi fort så man får fram babyn nån gång. Börjar bli länge att vänta nu.
Har ju faktiskt väntat på baby sen förra julen. Men den första blev ju inte riktigt klar. Men då känns det som man har väntat extra länge. Skulle ha fått i oktober egentligen men det går inte alltid som man har tänkt sig. Nu blir det vårbaby istället. Hoppas allt går som det ska. Men verkar ju onekligen vara ok. Alla kontroller är bra. Så man får hålla tummarna. Men i och med missfallet så tar man inget för givet. Är beredd på det mesta.

Men håller tummarna.

Nu ska jag kl på mig för en till runda med vovvsan.

Kram

*hemma*

Slöar till ordentligt.
Kollat på Sons of anarchy, så nu är det bara att vänta tills säsong tre släpps. September.
Då lär man inte ha tid att kolla på sånt =)

Middag idag med Bettan och Mattias på Citykrogen. Riktigt gott och härligt sällskap.
Härliga tider.
Alla passar på att jobba påsken. Man måste ju dra in lite stålar =)

Ska väl ta och lägga mig snart. Gubben kommer väl hem vid sjutiden.
Tomt i sängen. Kan tänka mig att man drar med sig ungen i sängen när inte pappa är hemma. Huvvaligen med en mörkrädd morsa. Ändå finns det inget i mörkret som är läskigt men jag vet inte. Mörkt är mörkt.
Går bra när gubben sover intill men när man är själv så blir man spökis.
Konstigt Elin som älskar saker som ska vara i mörkret.
Hmm.
Elin är väl konstig antar jag.

Natti

Torsdag

Kändes inte som torsdag idag, tyckte det var mer en tisdag.
Tur att jag kom ihåg att gå till barnmorskan ialf =)
Känns som man varit borta från jobbet i månader fast det bara gått en vecka. Saknar ju gänget när jag är borta.
Men men vad gör man?

Var in en sväng igår, härligt att se alla igen =) Man är väl lite nördig.

Allt var ialf bra på kontrollen. Hjärtljuden fick man lyssna på igen, magen växer tydligen precis efter kurvan och invägning 7 kilo plus sen inskrivningen. Inte för pjåkigt eller hur? =) Kanske man kan klara av att gå ner igen efter förlossningen. Huvudet fortsätter att ligga fixerat men ändå ruckbart så troligen klarar mitt bäcken förlossningen utan större problem. *håller tummarna* Vill inte göra ett kejsarsnitt om jag inte absolut måste. Måste man så måste man. Läkarna vet bäst. Men jag ska göra mitt bästa för att klämma ut bebben på naturlig väg.
Jag måste dock dricka mer. Varit dålig på det jämt. Men nu är det extra viktigt när man har en knodd i magen. Varit lite osocial på sistone, känner mig trött och otymplig. Barnmorskan tyckte dock att jag rör mig väldigt bra för att vara i vecka 37. Såg en kvinna i dag på Coop som knappt kunde gå så jag är nöjd att jag fortfarande tar mig runt och till och med kan ta mig en rundom i höstacken m gubben ibland =) Skulle bli knasig annars.

Nu är gubben på jobb, som vanligt. Han försörjer familjen nu när mamma är hemma. Försökte göra honom på lite gott humör ialf innan han for. Elinstyle. Ni får väl själv räkna ut hur man gör det, låt säga att både jag och gubben blir nöjd.

Babyn rör sig för fullt. Men inga plågsamma sparkar, är mest bara lycklig för att jag känner lillknyttet. Eller ja litet och litet, ska tydligen väga nästan 3 kilo nu. Mkt baby =) Förstår inte hur lillknyttet får plats. Kan faktiskt säga att vara gravid är helt fantastiskt. Förstod inte riktigt tjusningen med det hela innan jag själv blev gravid men det är en helt underbar fantastisk känsla att ha någon som växer i magen, att man känner att ens kropp klarar av något så stort. Helt freakin fantastiskt.
Elin är frälst.
Och håna mig inte. Det har säkert jag gjort tidigare men men... Testa själv får ni se.
Tycker verkligen synd om de kvinnor som vill men inte får uppleva en graviditet. Om man inte vill bli gravid tycker jag det är helt och hållet ens eget beslut. Blir lite putt på folk som gnäller på barnlösa som om de gör ett misstag eller något gigantiskt fel. Man väljer ju själv. Vissa vill inte ha barn och andra vill.
Jag ville faktiskt inte ha barn tidigare men när man helt plötsligt träffar rätt karl så är det läskigt hur ens prioriteringar bara förändras. Livet kan ändras och även om man tror att man är en principfast person som aldrig kommer att ändra sig så händer det ibland saker som kastar om hela ens liv. Och en liten omkastning behöver inte alltid vara fel.
Jag skulle minsann aldrig skaffa karl. Jag skulle minsann aldrig skaffa hus. Jag skulle minsann aldrig i mitt fucking liv skaffa ungar. Men se vart man hamnade. Livet har en underlig förmåga att bara fortgå och det tar inte hänsyn till ens beslut och värderingar.

Nu ska jag spana på sons of anarchy och sen blire sängen, gubben kommer väl hem mot morgonkvisten. Tänkte få mig lite pussar innan han däckar så jag vill vara kontaktbar =)

Kramar till allihopa.
Å så en liten puss med. Elin är kärleksfull idag med en liten släng av orddiarré.