Om man behöver sig ett gott skratt

http://www.felsms.com/

Nyår!

Idag ska vi bara ta det lugnt.

Ska vara alkoholfria dessutom. Inhandlat alkofri cider och ska bara ta det lugnt med pojken på hans första nyår. Hoppas han inte blir skrajsen för smällare. Vi ska inte ha några fyrverkerier och sånt. Det känns onödigt.

Sen vill jag gärna bidra för att underbara vovvar som inte gillar fyrverkerier och smällare ska få en mer dräglig nyårsafton. Vår vovvsing är inte brydd om smällare, hon verkar se fyrverkerierna men varför ska man egentligen hålla på med raketer och tjafs. Visst det är kul att titta i en minut eller två men om man inte har några barn (än så länge) som vill ha raketer så känns det onödigt att skrämma upp djur i onödan. Och dessutom skräpa ner! =/
Jag är inte någon djurrättsaktivist men just smällare och raketer tycker jag är väldigt onödigt. Bra ialf att det bara är en dag om året!

Idag ska jag dessutom börja mitt nya insmorda liv.
Ska buzza om Cliniderms produkter (se föregående inlägg) och börja tvätta hud och smörja och allt möjligt. Jag är en sån person som slänger på lite kräm om det nån gång känns torrt och är väldigt dålig på att ta hand om min hud så det ska bli spännande att se om det blir någon skillnad när man använder rengöringsmjölk och kräm.
Om ni vill läsa mer om Cliniderm --> http://www.aconordic.se/cliniderm.aspx
Produkterna ska tydligen vara anpassade för nordiskt klimat, det passar ju ypperligt. Kan det bli mer nordiskt än Kiruna? =)
Produkterna finns på apoteket.


Buzzar om!

Igår fick jag mitt paket från Buzzador.

Ska buzza om Cliniderm Ultra Soft Cleansing Milk, Cliniderm Active Protection Day Cream, Cliniderm Age Delay Serum.
Detta passar perfekt för mig, jag är helt grön när det gäller sådana här produkter. Så ska bli hur kul som helst att prova och se. Jag har inga större problem med rynkor men kan vara bra att förebygga. Ska bli intressant att se hur huden mår efter regelbunden användning i och med att min hud är van att bli misshandlad av tvål och vatten.  

Har du testat Cliniderms produkter? Vad tyckte du om dem?









Vill du också bli buzzador?
En buzzador får erbjudande om att vara med i olika kampanjer.
Som buzzador får du möjligheten att prova en massa olika produkter gratis. Det enda kravet är att du ska berätta om produkterna för människor du träffar och låta dem testa. När kampanjen är slut så rapporterar du till buzzador hur allt har gått och vad du tyckte om produkten du testat.


För att bli en BUZZADOR klickar du här och följer instruktionerna!


Ett tag sedan

Har inte blivit uppdaterat här på ett tag.

Har det hänt så mycket?
JUL!
Mys med föräldrarna och gubben som var ledig till jul.
Härligt med jul. Pojken fick en massa kläder och leksaker. Han är superduktig med alla knappar och att få saker att låta. Han har listat ut att om han trycker med fingret på knappen på den här bilen så låter det. Samma sak gäller om jag slår på den här grejen så låter det. Jag är faktiskt impad att han har så pass kontroll att han vet skillnad på leksakerna och hur man får dem att låta. (Man blir lite udda som mor)

Nu har han suttit för egen maskin ett bra tag, typ en månad el två. Han har sagt mamma, pappa, lampa och något som lät misstänkt likt mommo men vi väntar lite med det utlåtandet ;) Mest skriker han mamma när han vill något, mat eller upp ur sängen. Han kryper. Påriktigt kryper på alla fyra. Ibland ålar han. Ställt sig upp nu ett bra tag, en månad kanske. Men han försöker släppa och ta sig fram gående vilket inte är smart när man är bebbe eftersom man väldigt snart möter ett obarmhärtigt golv när man släpper taget om sitt stöd. Tre tänder framme i underkäken. Kände att en var på gång i överkäken igår. Han ställer sig ofta upp på knä istället för att sitta och då blir han genast mer ostadig men då är det tur att man har en mamma som håller koll. what else? hmmm...
Märks att tiden går fort ialf. Vår lille kille är inte så liten längre. Storlek 80 kan han ha nu på kläderna...Snyft*
Han fick en himmelens massa fina kläder i julklapp, mammas personliga favorit är ett merinoull underställ som han är så vacker i. Ja tänk att jag har en vacker liten son. *snyft* Mammas lille hjärtegull.
Huvvaligen vilken tönt jag är!

Inatt var jag dock väldigt off. Pojken vägrade somna. Jag försökte med lite tough love, ligga i egen säng nattinatt o.s.v. Men till sist så måste jag ha somnat. Drömt en massa drömmar och när jag vaknade så förstod jag inte först vart jag var. Rikard hade tack och lov tagit över bebistjänsten. Jag måste ha varit helt borta till sist. Trött och allmänt konstig. Brukar inte vara problem med att få pojken att somna men kan ju vara alla turer hos mor och far och julklappar och allt möjligt. Han var dessutom väldigt hungrig igår kväll och nöjde sig inte med bara en flaska utan skulle prompt ha två (!) flaskor innan säng. Känner mig off. Vääldigt off. Väääääääääääldigt off.

Tar typ hundra år att skriva.
Hjärtklappning i morse som tack och lov släppte efter några glas vatten och djupandningar.
Skumt.
Iskalla händer. Allmänt yrslig. Känner mig lite lättfotad. Var till och med lite ängslig när jag skulle uppför trappan. Men det verkar som att det börjar släppa. Har inte haft högt blodtryck på många år och det kändes inte som högt blodtryck heller så vette f*n vad det kan vara. Imorgon ska jag äntligen på massage. Då kanske man blir av med lite problem från ryggen ialf. Behöver verkligen bli av med ryggbesvären så man kan röra på sig obehindrat igen. Vill så gärna ut med vagnen och bara kunna promenera utan att benen domnar, vaderna krampar och ryggen smärtar. Måste komma igång med rörelse så jag inte bara sväller upp. Usch hela jag känns uppsvälld. Ansiktet har dessutom svällt så jag känner knappt igen mig när jag ska sminka mig. anti allt vad värkmedicin heter så vill helst inte behöva ta något för ryggen. Så provar med massage och sen om det inte hjälper blir det nog att kontrollera ryggen och se vad som är fel.
Nämnt att jag ogillar lasarett? Ogillar att gå till läkaren?
Tandläkaren är hur fint som helst att gå till men läkaren. Usch. Brrr*

Pojken sover fortfarande. Han vaknade vid fem och fick sig sin morgonflaska så han borde piggna till snart. Vill ha en varm liten kille att krama på när man är frusen och yrslig och allmänt sänkt. Kanske håller på att bli sjuk? USSCH!!!!!!!!!!

tänk vad länge sen!



Vår hyggrupp på skolan.
Vilka tider!
Känns som det var hundra år sedan =)

Hittade en massa gamla bilder på min mejl som jag trodde försvann när datorn kraschade i Umeå.
Har inte skickat alla men många bilder är kvar. Gud vad kul att kolla igenom.

Hittade nån bild på Rikard också innan vi flyttade ihop =)





Mitt gull =) Lite tanigare och lite hårigare men han var lika söt då som nu ;)


Äta själv mamma!



Han fick bryt imorse när jag skulle ge honom frukostvällingen. Nej han skulle minsann hålla själv. Kastade av och an när jag skulle hålla flaskan, den är ju för tung tänkte jag men icke. Han greppade och skulle ha själv. Och det fick han.

Vår lille prins växer upp så fort =/

SNART ÄR DET JUL!
Känns inte som så.
Kanske för att vi inte shoppat så mycket julklappar. Eller för att vi har skippat granen här hemma i år.

Måste göra en julskiva.!


Sjuk baby

Nu är vår lille son sjuk.

Feber och snorig och nysig och hur pigg som helst ialf.

Sover dåligt dock, och det innebär att mamma sover dåligt.
Inatt blev det någon timmes sömn. Men det var det värt. Pojken somnade i min famn och när jag lade ner honom så vaknade han och var alldeles uppgiven. Så i famnen fick det bli. Vi dåsade lite han och jag så fick väl mig nån timmes vila ialf. Ont i ryggen men han fick sova ialf.

Fick precis en Buzzadorkampanj. Kommer vidare info om vad detta innebär. Kräm. Precis vad jag behöver, torr som fnöske så definitivt rätt person att testa sånt.
Har inte fått några grejer än så kommer upp ett inlägg om detta snart =)

Nu ska jag ta hand om sjuk baby och mysa med karl (som också verkar vara lite snuvig) framför teven. Hoppas pojken blir frisk till jul. Stackarn ska väl inte behöva fira sin första jul som sjukling =(

Haft besök ihelgen. Polisen kom förbi och socialiserade lite granna med oss. Trevligt som alltid! =) !

Hupp hupp!


nu ska det bokas

massage.
varför ska jag alltid vara så seg på sånt?

nej idag ska det bokas...

tips på bra massörer i kiruna någon?

helst nån som är bra med onda ryggslut ;)

Dagens

http://minx.blogg.se/2010/december/dagens-lista.html

Snott av Frida

Dagens humör: k*t och slö 

Dagens hälsocheck: Kan man ha ont bakom skulderbladen? Om inte så är jag ett medicinsk under för det har jag.

Dagens borde: TRÄNA!

Dagens outfit: Stor jäkla myströja och tusenåriga gamla mysbyxor som knappt får kallas byxor längre.

Dagens planer: Veckohandla, panta, göra egen pizza, baka något, mysa med familjen, skicka julkort, tvätta

Dagens fundering: Hur ska jag klara mig till halv fyra när gubben äntligen kommer hem???!?!

Dagens beroende: Hudkräm. Elin har blivit en torr gammal kärring!

Dagens längtan: Efter min make

Dagens lektyr: Andras bloggar. Sugen på att läsa de här dock ;

http://www.bokus.com/bok/9789173432740/gilla-laget-hur-allt-gick-at-helvete-med-positivt-tankande/

http://www.bokus.com/bok/9789170027666/miraklet-i-anderna/





Ett ögonblick som förändrade allt

Lätt.
Det ögonblicket jag/Rikard bestämde oss för att vi var tillsammans.

Skrev mycket dagbok tidigare och hittade en som jag skrev i när jag och älsklingen blev ett par.
Bara några månader in i förhållandet så har jag börjat prata om barn.
Kan säga att innan det har jag verkligen ogillat barn, VERKLIGEN OGILLAT barn.
Det visar väl vad jag ansåg om vårt förhållande.
Beslutet att bli tillsammans var ett stort steg för mig som tidigare inte varit tillsammans "på riktigt" med en kille. Har aldrig tidigare haft ett seriöst förhållande.
Så steget att bli tillsammans var som sagt stort.
det ena ledde till det andra. Han bodde i Boden. Jag fick bra jobb i Kiruna, då tog vi beslutet att flytta ihop och bosätta oss i Kiruna. Rikard fick jobb här. Sedan efter ett tag tillsammans kom vi på att förlova oss. Två år senare blev det bröllop och kort därefter blev vår son till. Villa vovve volvo barn.
Så beslutet att bli tillsammans räknar jag som startskottet för vår familj.
Man skulle kunna säga att ögonblicket då Ivan föddes förändrade allt men det gjorde inte det. Det var bara ett naturligt steg för vår familj. Det förändrade vår livsstil givetvis men att bli tillsammans var det som satte bollen i rullning.
Bara det att jag kunde erkänna för mig själv att jag behövde en annan person. Jag behövde någon. Tidigare har jag alltid sagt att jag ska vara själv och att kärlek inte var något för mig. Men i och med Rikard förändrades allt. Jag fick en helt ny syn på livet.

Det är häftigt hur livet kan förändras på ett ögonblick.

Min bästa vän

Har egentligen ingen bästa vän.
Har några få vänner som jag behållt genom åren som gått. Bästa vän låter så kliché. Känns som mellanstadiet när man gjorde armband och gav bort halsband och grejer.
Har en massa bekanta också som jag gillar att umgås med.
Är en allätare kanske man skulle kunna säga ;)

Har sparat i brudkistan en fin dikt som en god vän skrev en gång i tiden. Nu är den hos mor och far men den har jag faktiskt sparat för jag tyckte den var så fin. Det var om hur en vän ska vara. God,ärlig,ställa upp i vått och torrt. Känner att de vänner jag har verkligen skulle ställa upp om jag behöver.

En vän är dessutom någon man kan vara ifrån lååånga perioder och när man väl träffas igen så är det som om man aldrig varit ifrån varandra. Man umgås som man gjort tidigare.
Slappna av i varandras sällskap.

Men bästa vän, njae det känns förlegat.

Mina vänner vet nog vilka de är. Även fast jag är en av de mest osociala kvinnfolk jag vet så älskar jag att umgås. Kanske bara inte varje dag ;)



Krypning

om det vore så väl att de höll sig till det men nu ska han upp efter allt.

Som en hund så är han efter benen. Kan hända att man får sig en tand i vaden om man inte gör som han säger.

Duger inte att vara på alla fyra längre. Nu ska han vara vuxen och stå också =)

Lillgossen börjar bli stor =(

Bus

på hög nivå.
Hör hur han hoppar och skriker med pappa sin på övervåningen.
Tänkte att vi skulle få oss en lugn kväll.

Har haft det jättebra med ryggen idag! *ta i trä*
Helt fantastiskt att vara (nästan helt) utan smärtor. Hade glömt hur underbart det var ! =)
Så karln har fått en lite trevligare fru idag. Man blir lite otrevlig och tråkig när man går runt och har ont mest hela tiden.
Imorgon är det jag som bokar tid till massageterapeut. Jajamen!

Fick underbar köttsoppa idag. Gubben är riktigt duktig när han ställer sig framför spisen. Gjorde egna piroger igår jag men jag är som sagt inget proffs så de gick väl ner....=/

Försökt höra lite nyheter idag men det handlar bara om självmordsbombare hela tiden. Okej det är en väldigt stor grej att det händer i Sverige men finns det verkligen inget annat? Inget annat händer i världen.
Absolut inget. Världen stannar av när Sverige blir attackerat. Tur ialf att inte fler blev skadade.
Undrar om Sverigedemokraterna får mer stöd nu kan tänka?

Nej nu ska jag försöka få lillen att lugna ner sig så jag kan utnyttja karln lite grann ;)

harä!

morgonbus!



Jag har hållt mamma vaken en stund inatt när jag var lite sugen på välling men mamma var hård. Lite vatten senare och kramar så somnade jag i sängen sen sov jag ända till åtta =) Halv tio till åtta är ganska bra för en söndag. Skönt tycker nog både mamma och pappa

Lyckades få en bild på tre små gaddar i underkäken, vilket inte var det lättaste med en son som vill äta allt han ser.


hur kan jag vara trött??

Måste vara att det är mörkt. Måste vara att det är vinter.

För jag har varit trött idag.
 Jag och gubben klev upp vid ett btw. Så trött är inte något jag borde vara
Men vid nio idag var jag redo för sängen. Halv tio somnade pojken.
Ett avsnitt av sons senare så är det äntligen dags för säng.
Konstigt att det aldrig är något bra på teve.

Nu nattinatt!
Hoppas pojken sover hela natten.

Imorgon blir det gubbens smaskiga köttsoppa. Mmmmm.

rensat lite

i vårt läskiga förråd i källaren, behövdes verkligen.
Fyllde väl en bil med skrot!
Huvvaligen!
Betonggolv, bra om man håller undan så det inte blir något tjafs. Se till att det är uppvärmt så det inte blir något läskigt därinne...huvvaligen.

Nåja nu är det lite undanplockat ialf. Känns skönt.

Hittade oöppnad kattsand och så ska jag ta itu med att rensa ur kattens hylla i skafferiet. Känns trist. Men man kan ju inte spara på kattmatsburkar ! Det är lite skumt när man inte har katt.
Saknaden är stor =(



Vår lilla kicka. *snyft*


Nu ska jag ta och slappa lite, bädda sängen och vika in kläder.
Pojken har sovit hos morfar och mormor inatt så vi har fått oss en ordentlig sovmorgon.

Hupp hupp!

Trött baby Trött mamma

Nu har det hänt, en vaknatt.
Otroligt.
Men så är det att vara småbarnsförälder.
Rikard fick sova i gästrum och mamma fick mysa med pojke. Han sov dock en stund på morgonen efter tre så heeel natt var väl att ta i. Nu har han nyss somnat en liten stund.
Passar på att betala lite räkningar.

Usch för räkningar.
Usch för försäkringar som alltid ska betalas till jul.
Usch för saftiga telefonräkningar (måste åtgärdas ELIN morr*)
Usch för OCR nummer.

USCH!

Nu ska mamma ta sig en rejäl kopp kaffe och sen ta itu med disken. Sova kan jag göra sen. När pappa Rikard kommer hem.

Blir piroger idag. Vet det är inte min diet men jag ville prova göra ! Har faktiskt aldrig gjort piroger tro´t el ej. Gjorde kladdkaka igår. Hopplös på att baka. Den blev inte det minsta kladdig. Men jag har ju några år på mig att träna innan pojken får börja äta sånt. Mamma Elin ska bli duktig på att baka!!! MORR! 

Inte alls hungrig men måste kanske äta något. Ett ägg kanske man kan få ner. 

Fick en glad/oglad nyhet av Bettan idag. Kul för dem ! Mindre kul för mig =( Men är superglad för deras skull! ! Bettan får rapportera om det själv ;)

GÄSP*

Hupp hupp!

kallt. kallt.

stängde av elementet inatt för att det var så jäkla varmt.

höll på att förfrysa häcken av mig imorse för givetvis så somnade jag utan täcke på mig.

Lillen hade allt täcke.

Drömde att han vaknade och ville ha mat inatt men icke. Han sov nästan till sex innan vällingen hägrade.

Han sköter sig exemplariskt än så länge med avvänjningen, han gör ju allt jobb. Jag har inte blivit väckt av baby på flera nätter. Dock av mig själv.

Idag blir det kul med jobbet! Saknar gänget. Ska bli kul att umgås med vuxna! Vilket lyx idag middag och lekar imorgon innebandy. Då kanske jag blir på bättre humör.

Nu hägrar morgonkaffet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pojken ska nog få sig en och annan kram också när han behagar att vakna.


just nu

känns det lite grann som att kämpa i uppförsbacke.

vill träna, försöker hemma. Ont i ryggen. Inte ringt som jag skulle. Vilket är normalt för slöElin.

Jag är slö.

Alldeles för slö.

Det får väl göra lite ont. Inget i livet är väl helt smärtfritt, det borde väl jag veta som fött en bebis.
Bara det att det var över fort och man fick en underbar bebis.

Jag kämpar och det händer som ingenting. Nåja det kommer väl.

Så småningom släpper det väl.

Annars får väl Rikard börja mata mig i sängen och vi får sätta upp en teve i sovrummet.
Han har ju varit personlig assistent så han kan ju sånt där.

Just nu känns det som en mer realistisk framtid.

Så får visa filmen Gilbert Grape till Ivan så han vet vad som väntar.

Hupp hupp

Ivans första ord!

Pappa ordet har kommit !

Ivan är så duktig.

I samma veva kom mamma ordet.
Mamma är så stolt.

Nu är det pappapppapappapa hela tiden =)

Pappa är mäkta stolt.

Ska tilläggas att mamma skreks det ganska friskt när han vaknade sex i morse och var hungrig. Avvänjningen går hur bra som helst =)! Somnade nio, vaknade sex. somnade om vaknade halv nio.
Perfekt!

Vår son är helt fantastisk *ler*

Avvänjning

Håller som jag säkert skrivit tidigare på att vänja bort pojken från att snutta välling missinassen.
Första natten skrek han så jag gav upp. Då tänkte jag att det går aldrig.
Nästa natt sov han själv hela natten.
Tog ner en vattenflaska, läste nånstans att man kunde ge dem vatten om de var kinkiga.
Den natten tog han sig något sug från vattenflaskan beslutade sig för att det var nasty och somnade om i min famn.
Nästa natt och natten efter det så har han sovit till strax efter fem.
Jag räknar att efter fem är frukostdags så då får han sig en pava och så somnar han oftast om och sover till drygt nio.
Så även idag. Han vaknar vid halv sex dricker en flaska välling och somnar om. För drygt en halvtimme sen så vaknade han. Pigg och glad.

Så än så länge går det hur bra som helst.
Börjar jobba i januari, då hoppas jag det flyter på =)

*ta i trä*

Om det här vore min sista dag

Hade jag varit med familjen.

Jag hade kramat min son och älskat med gubben.

Bara varit hos familjen.
Givetvis hade jag varit med vänner också men de hade fått komma till mig för jag hade inte lämnat hemmet. Jag hade varit fastklistrad vid Ivan och allihop.

Vad mer kan man göra ? =) Det hade varit det viktigaste för mig. Familjen.


Hupp hupp!

Blir ett litet hopp här, får hit min älskling Lisa över helgen så tänkt ägna min tid åt henne =)
Vi ses alldeles för sällan.
Nu blir det snart mys, slapp framför teven och kanske lite fuskande med min diet också MEN det är inte varje dag man får hit Lisa =))))

Sååå ni som nån gång läst min blogg vet att jag skriver om det mesta.
Skriver om i stort sett allt så vill ni inte läsa så behöver ni läsa.
Känner ni att ni blir illa berörda för något jag skriver så behöver ni inte läsa.
Om DU känner att DU blir utlämnad på något vis som DU absolut inte vill; skriv till mig så tar jag bort inlägget.
Så enkelt är det.
Kommentera hur du vill. Spelar ingen roll för mig. Påhopp har jag inte haft några så det är inte därför jag skriver men nu har jag klarlagt det ialf.
om DU tycker att DU blir utlämnad eller dissad eller vad som helst så får DU gärna meddela mig så tar jag mer än gärna bort inlägget. Sen om DU tycker att någon annan blir utlämnad el dissad så är det inte DIN sak att meddela mig. Personen i fråga får säga till om de vill ha bort inlägget.
Oftast bloggar jag om personer jag känner så om de tar illa upp så är det bara att höra av sig. Jag tar gärna bort ett inlägg som sårat någon och ber så mycket om ursäkt om personen i fråga tycker det behövs en ursäkt. Men vuxna människor kan säga det själv.
Något jag däremot aldrig skulle skriva det är något som är sagt till mig i förtroende. Det mina vänner säger till mig som ska stanna mellan mig och den personen får stanna där. Det skulle jag aldrig lägga ut på internet.
Samma sak gäller bilder; vill ni inte ha en bild ute här så tar jag bort den. För det mesta är bilderna på pojken men man vet aldrig. SÄG TILL! Jag är inte omöjlig ;) (bara ibland)
Så nu var det sagt

Nu vidare mot socialisering av stora mått.
DVS en bamsekram när Lisa kommer in genom dörren!"!!!!! =)


Vad är kärlek?

Skulle egentligen skriva om det idag. Men känner att jag inte har lust med det när jag är på dåligt humör. Så skriver bara en kortis.

Vet då en sak; att innan vi fick vår son så trodde jag att jag visste vad kärlek var. Men det är så mycket mer.
Kärlek till sitt eget barn är så stort. Man tror inte att hjärtat kan rymma så mycket kärlek på en och samma gång.
När man för första gången får sin baby på magen efter förlossningen så är det magiskt. Då gråter man av ren och skär lycka. Kärlekstårar som bara strömmar över. Jag kan inte se på förlossningar på teve längre utan att fälla en tår av lycka för att vi fått en liten.
Det är helt fantastiskt. Finns inte ord att beskriva hur underbart det var.
Hur mycket kärlek som finns för det där lilla knytet.
*suck*

Och sen det som är riktigt fantastiskt; att det finns plats för så mycket kärlek.
Kärlek till familj, släkt, vänner, husdjur.
Kärlek är fantastiskt.

gubben är då för söt ibland

Gjorde fiskgratäng idag men han vägrade göra potatis till sig själv så han tvingade i sig en massa grönsaker för min skull.
Visst är han söt ? =)

Sen skulle han göra barnmat av resterna. Lite svårt med tanke på att allt var kryddat och fixat redan. Västerbottensost och en massa salt och fond. Fänkål,räkor. Det kanske hade blivit aningen för mycket för en 7 månaders ;)
Så han fick sig lite grönt och fisk och potatis. Lite dill på det hela.
Imorgon får vi se om han äter.
Hittills har han inte ätit när vi har gjort mat åt honom. Men barnmatsburkar det slinker ner och det spelar ingen roll vilken smak det är.

Men nu har vi fått sluta helt med tillskott. Nu är det bara välling som duger ut flaska. Tror väl jag det. Vällingen smakar väl tusen gånger godare än tillskott och tissemjölk.
Provade faktiskt med tissen för inte så länge sedan, han förstod inte riktigt vad han skulle med den till =)
Så nu är Ivan en fullfjädrad välling/gröt/barnmatsätare.
Förhoppningsvis blir jag en bättre barnmatskock så han vill äta min mat också och inte bara burkmat.
Blir dessutom billigare och det känns som nyttigare att göra maten själv åt lillen. Men han får det han äter.
Han är verkligen superduktig på att äta.
ALLT slinker ner.

Nu är det godnatt!
Och så ska jag skälla på gubben för att han blivit full på en onsdag. Jajamen. Men min gubbe tål inte mycket heller.