Trött,växtvärk och längtar efter helgen.

Ensam hemma.
Gubben är på älgjakt. Men det är iofs bra, då är han lugn och harmonisk när han kommer hem. Om han får skjuta något d.v.s. Hoppas på det ialla fall.
Sitter och surfar lite på Facebook. Finns alldeles för mycket spel som Elin gillar där, eller ja gillar och gillar, de är beroendeframkallande och det är väl det som är tänkt.
Men det är trevligt att ha ett tidsfördriv.
Har börjat få växtvärk i magen, jag hoppas ialla fall att det är det. Läst säkert hundra olika sidor online och på alla står det att i början av graviditeten så växer det fort och då kan man få dova smärtor, hugg eller mensvärkliknande smärtor. Om man inte blöder, har feber eller kräkningar så är det inget att oroa sig för.
Snart är oktober slut och den 16 november ska vi på ultraljud och ser inte jag det där lilla hjärtat på skärmen så kommer jag att mörda någon med mina bara händer.
Orkar inte med fler missfall nu, ett räckte och var nog.
Vissa får ju massor med missfall och jag ser det som ett tecken. Det är helt enkelt inte meningen att man ska få egna ungar.
Jag har däremot ingen önskan att adoptera. Jag ser inget fel i det, jag vill bara inte göra det själv. Inte i nuläget i alla fall. Det är jag ser framemot med att få ett barn, det är att få någon som är en del av oss. En del av mig och Rikard. Något som kommer från mig. Jag gillar inte barn, jag gillar inte andras barn. Ett adopterat barn blir ens eget men jag ser det inte så. Jag tycker att de som verkligen verkligen vill ha ett barn ska adoptera och jag vill inte ta deras chans i från dem. Låter konstigt?
Jag har väldigt svårt att förklara det. Men känner så att kan jag inte få egna barn så ska jag inte ha barn. Sen vet jag inte hur Rikard känner det och kanske om han verkligen skulle vilja adoptera så skulle jag kanske göra det men om jag skulle få bestämma (just nu) skulle jag inte adoptera. Jag skulle hellre köpa en hund.

Men nu är jag gravid. Och får förhoppningsvis vårt eget lilla barn. Håller tummarna.

Innan jag fick missfallet tänkte jag inte ens att det skulle kunna hända. Det var sånt som händer alla andra och inte mig. Ingen jag kände hade fått och det var något jag inte ens var orolig för så när blödningarna började tyckte jag inte ens att det var något allvarligt. Smärtan kunde jag stå ut med. Till och med barnmorskan tyckte inte att det var något att oroa sig för. Sen när smärtorna började bli outhärdliga så var jag till sist tvungen att gå. Då säger läkaren nästan surt : "Varför har du inte kommit tidigare?"
Ja kanske för att barnmorskan sa att allt var okej. Kanske för att det inte är det första man tänker på.
Nu litar jag knappast på barnmorskan, de kan ju uppenbarligen ingenting mer än kost och motion. Minsta lilla ont så får jag panik. Nu har jag försökt lugna ner mig lite när man har kommit i tredje månaden utan bekymmer. Men man är ändå orolig. Dessutom får var och varannan kvinna missfall. Flera bekanta har nu sagt att de också fått ett missfall. Men det är inget man pratar om. Det är inte ett vanligt samtalsämne man tar upp om någon säger att de är gravid. Ett missfall eller två per kvinna sa läkaren. Det är ovanligt att man klarar sig undan säger barnmorskan. Kanske bra att man inte säger det till alla gravida =)

Suck. Så jag hoppas verkligen att den här gången går som det ska. Ser till och med framemot förlossningen för efter det kan man åtminstone ta hand om barnet om det är sjukt. Känner mig inte rädd för den smärtan, känner mig mer rädd för att barnet inte ska klara sig hela vägen fram.
Lite lätt orolig med andra ord.
Hoppas jag lugnar ner mig med tiden.

Glukosgrejen idag. Jag har inga problem med mitt socker tydligen.
Skönt det =)

Imorgon ska vi fira Sofia som fyller år.

KRAM

Höst,snart vinter

Har egentligen inget speciellt att skriva idag.
Känner mig lite nere. Troligen hormonerna. Gråter för allt möjligt. Kunde knappt se Grey´s idag, alldeles för mkt tårar ivägen. Jag vet jag är konstig. Nu är jag dessutom extra konstig.

Bruce Springsteen - Nebraska

Magen känns bättre. Inte hundra procent men bättre. Fått lite småont i "babymagen" också men det är vanligt tydligen. Inte alls lika ont som vid ett missfall men lite ömt är det. Tydligen räckte det inte med alla kilon jag gått ner utan mitt BMI är fortfarande för högt, ska på nån sorts glukosbestämning (eller vad det nu hette) på torsdag. Då kollar de hur mina glukosvärden är under några timmar. Passade ju veeeerkligen perfekt nu när jag varit borta från jobbet så mkt och vara borta en dag till. Tar tydligen minst tre timmar och då är det en hel förmiddag åt skogen. Suck.
Mina blodvärden låg på 150 nånting, 6 på sockret och allt verkar helt okej. Hade en hög infektionshalt men det är klart när man har haft nån skum utlandsmagsjuka i drygt två veckor så kanske man är lite sänkt.
Ingen HIV,hepatit eller syfilis fanns det heller. Ganska kul att de testar för sånt men man vet ju aldrig. Gubben kanske har en affär med någon HIV smittad på jobbet *skrattar*

Bruce Springsteen - Mansion on the hill

Känner mig kass. Dålig på mitt jobb. Dålig på att ta hand om hemmet. Dålig på att ta hand om mig själv. Dålig på att ta hand om karln. Ja jag vet, karln ska väl kunna ta hand om sig själv men det är inte direkt det jag menar. Jag känner mig allmänt kass bara. Alla andra är duktiga på något. Lisa t.ex. är super på att ta hand om hemmet. Hon är organiserad och duktig på det mesta. Jag kan i stort sett inget alls. Kan ialla fall inte komma på något så här i skrivande stund.
Jag försöker alltid men det går aldrig som jag tänkt. Väntar bara på att alla andra också ska inse hur kass jag är, och att jag då skulle få sparken eller att gubben äntligen skulle inse vilken hemsk person jag är och lämna mig.
Hur jag ska bli som mamma törs jag inte ens tänka på. Kan ju knappt ta hand om mig själv....
Suck. Som sagt. En dålig dag idag.

Bruce Springsteen - Highway Patrolman

Ska passa på imorgon att fara och träna efter jobbet. Var ett tag man var och tränade. Får vara lite försiktig bara. Men bara för att man är gravid så är man inte handikappad. Jag har egentligen haft tur, inget illamående, ingen viktuppgång. Stod i och för sig att till månad 3 ska man ha ökat ca 1 kilo så det är ju bara bra att jag har gått ner 6 kilo. Är inte direkt mager om man säger så. Men ska bli skönt att träna lite grann. Försökt lägga om kosten så man får i sig grönsaker och sånt där som ska vara nyttigt för kroppen. D.v.s. min egen kropp struntar jag i stort sett i men knyttet måste man ju ta hand om.

Bruce Springsteen - State Trooper

Gubben är på älgjakt. Ganska bra egentligen, han tar inte tårar så värst bra. Vilken karl gör egentligen det? Sen är det lite svårt att förklara vad man gråter för när man gråter hela tiden. Jag vet ju att det är lite hormoner som surrar runt så jag är inte alltför orolig *ler*, man får ta sånt när man är gravid. Så länge man inte skäller ut någon. Jag har ett jättebra tips för kvinnor som har en massa överskottsilska. Åk ut med bilen och se till att rutorna är uppvevade sen morrar ni åt alla andra trafikanter. När man får ett sånt där anfall av onödig aggressivitet så är det bra att ha något att ta ut det på. Försöker att inte vara alltför aggro mot Rikard. Stackarn är ju helt underbar med mig och förtjänar absolut inte ett morrande graviditetsmonster. Så ut med bilen och skrik lite för dig själv. Lovar det känns bättre efteråt.

Nu ska jag lyssna vidare på Brucan och njuta lite i soffan innan jag börjar med bullbaket. Ska rulla köttbullar idag också. Brysselkål....mmmm.....(man blir sugen på de mest konstiga sakerna) KRAM


Länge sen

Jag skrev.
Sitter på datorn och slöar. Spelar lite poker. Inte om riktiga pengar..alldeles för kass för sånt
Varit på kurs till Turkiet med jobbet.
Ganska kul faktiskt.
Men åkte på en rejäl magsjuka. En vecka efter och är fortfarande dålig. Maten var väl ingen höjdare.
Men vädret var super, stranden riktigt fin och poolen helt ok. Inget att klaga på på den fronten.

 Utsikt från mitt och Lisas rum.

Vi var en vecka till Side, ganska lugnt. Inga skrikande minareter på morgonen ;) Och dessutom var det sånt här väder varje dag. Inte ett moln och inte en droppe regn! Nice!

Sov med Lisa, riktigt mysigt att få vara med tjejen. Vi hade inte så fasligt mycket kursande, mest på morgonen och sen var vi ledig igen till kvällen. Så gott om tid för sol och bad. Dock är ju min nordiska hy inte van vid solande så jag körde med 30 hela tiden. Har ingen lust att bränna mig.

Men efter nån dag så längtar man hem, hem till gubben.kylan och katten. Jag vet jag är tokig men hellre kallt än varmt *ler* Dessutom kunde jag ju inte dricka drinkar =) Med bebis igen ju, vet inte om jag skrivit det men skriver det igen. Har varit på massor med ultraljud och ska tillbaka igen på tisdag (söndag idag). Dock väldigt orolig eftersom jag åkte på den här magsjukan så vi får se om den mår bra. Annars kommer det väl ett snyftinlägg här på tisdag. Hujja. Jobbigt när man redan haft ett missfall, då är man alltid orolig för ett till. Men blir det så blir det. Naturens gång. Om det blir missfall den här gången pga min magsjuka då kommer jag aaaaldrig mer åka utomlands. Morr!

   

Man måste ju lägga in lite bilder på gänget också =) Vi var kring 30 stycken så det var ett stort gäng. Men det bästa var ju att man fick vara lite extra med Lisa. Vi träffas ju så sällan, men både hon och jag var nog lite gnälliga under veckan. Båda längtade hem =/

 Fick mig lite alkofritt!

Nä det var en bra bantningskur den där trippen, fyra kilo minus. Nu borde jag ha passerat 3 månadersgränsen så jag känner mig stolt att jag inte fläskat på mig. Barnmorskan blir lite orolig när det är fläskisar som ska ha ungar. "Inte gå upp i vikt under tre första månaderna!" "Tänk på att babyvikten bara är sju kilo" Så jag hoppas att jag inte går upp alltför mycket. Men jag går hellre upp i vikt och får ut den här ungen än att få ett missfall. Usch huvvaligen.

Nej nu tänkte jag gå och mysa med gubben i soffan. Förlorar bara i pokern ändå.

Löv ya!