Matförgiftning

Usch ve och fasa.
Åkte på en rejäl matförgiftning i söndags. Jag och gubben åkte på Thai på kvällen, orkade inte laga mat hemma. Tog nån gryta med räkor i. Efter drygt en timme så började jag spy och det slutade inte. Fortsätte hela natten. Fick inte i mig något alls. Totalt utmattad. Och det var inte bara att spy. USCH!
Idag, tisdag, börjar det kännas bättre. Och nu kanske ni frågar er hur jag vet att det var thaimaten, jo för det enda jag åt under dagen var lunch med hela tjocka släkten och ingen av dem har blivit sjuka. Så det blir alllldrig mer thaimat där! Huvvaligen!

Gubbarna är ute och fixar med sista väggen. Baksidan. Så förhoppningsvis snart klara.
Har lite bilder från de andra väggarna här.


  Vägg nummer 2

Visst blir det fint. Jäklar vilket jobb de gör. Målningen är ju det minsta jobbet så att säga. Man kan nog känna sig stolt när man har bytt panel på ett helt hus. Det har dessutom gått ganska fort. Det är action på gubbarna.

 Rikard och Henke i jobb

Har inte varit ut och fotat det färdiga resultatet. Har som sagt legat helt däckad. Rikard ringde till och med hälsovårdsmyndigheten. Tänk om det hade varit en äldre person som blivit sjuk. Hade ju kunnat vara livsfarligt. Usch. Nej man måste ju anmäla sånt. De flesta tänker nog inte på att man kan anmäla heller. Har hört nu att det är fler som blivit sjuka efter att ha ätit där. Nej nu blir det aldrig mer där. Inte konstigt de kan ha så billig mat.
Nej nej nej.

Så det har inte hänt så mycket på sistone. Har ju som sagt bara legat hemma och tyckt synd om mig själv.
Idag känns det tack och lov mycket bättre. Försöker tillföra så mycket vätska som möjligt nu när jag inte spyr längre. Fortfarande dålig i magen dock men det lär väl ge sig det också. Huvudvärken är klar. Inte konstigt när man knappt druckit något på två dagar.

Jaha nu regnar det också. Då lär det blir paus i arbetet där ute.

Typiskt Kiruna.

Panelbyte

Så var vi här igen.
Haft besök i helgen, Rikards föräldrar och Henke, hans bror, med lille Hjalmar. De har hjälpt oss med panelbytet. Verkligen välbehövd hjälp. Sutteränghus är inte att leka med. Gubbarna har byggt upp en jätteställning så de kommer åt i slänten och det är inte lätt att göra på två. I går gasade de på rejält så nu är vi nästan klar med tre sidor. De har börjat riva på den fjärde och sista. Ska bli hur skönt som helst när allt är klart.
Jag har hållt på med målarpenseln så mina händer är helt nariga. Blåsor och gud vet vad. Så är det att ha hus.
Men det blir roligt sen när allt är klart. Känns skönt när man har gjort allt själv. Eller ja gubbarna gör väl det mesta, jag har ju bara målat. Men det måste också göras.

    Rikard jobbar hårt med rivningen.

Men är ganska nöjd med färgen. Siktade på en ganska ljus grön. Bra med ljus färg, man slipper måla lika ofta. Vi hoppas att det ska hålla lääääänge. Gavlarna skulle bli gråa men färgen var väldigt ljus så de ser vita ut men det går lika bra det. Man är mest nöjd att man har fått upp det på väggen *ler*

   Knappt man tror sina ögon.

Vägg nummer ett är klar. Det var också den som tog längst tid.
Men gubben fick fara på akuten mitt i allt. Spikpistol är inte att leka med. Sköt in en spik rakt genom fingret! Så det var bara att åka upp och sy. Nästa vecka var egentligen jobbvecka för gubben men men sjukskrivning. Inga bakterier eller smuts i närheten av fingret och en rejäl penicillinkur.
Stackars Rikard.



Det var bara tur, några mm längre ner så hade läkaren fått amputera från övre leden. Huvvaligen.
Nu kan man säga åt barnbarnen att Rikard verkligen gett allt i renoveringen.

Nej nu kanske man skulle gå och hjälpa till lite grann. Men det är ju söndag och färgen är nästan slut så jag har ingen panik. Imorgon får vi åka och hämta mer färg.
Mensvärken har dessutom satt in så jag är inte på världens bästa humör.
Kan vara ganska skönt att hålla sig inne. Bättre det än att släppa ut åskmolnet...
Harä!

Ny blogg

Tänkte att jag skulle börja med en ny blogg.
Ny blogg, snart ny panel och nytt efternamn.
Jepp Elin har gått och gift sig.
Elin Fredriksson.

Låter väl trevligt. Och det är det. Mer än trevligt. Det är helt underbart!
Trodde inte det skulle vara så speciellt eftersom vi varit tillsammans i fyra år ungefär. Men det känns superbra.
Helt underbart.
Visst alla dagar är inte alltid underbara men alla dagar kan ju inte vara helt fantastiska eller hur?
Hade varit ännu mer fantastiskt om man hade haft bebis i magen men man kan inte få allt.
Vi blev gravida i januari men det gick inte riktigt som det skulle, men man får jobba på det igen. Allt verkar då vara okej nu så det är bara att köra igång igen. Det man inte dör av härdar. Är det inte så man säger?

Nu jobbar vi för fullt med att byta panelen på huset. Jag är målaransvarig men det regnar för fullt ute. Så är det när man bor i Kiruna =). Man ska inte gnälla. Vi hade riktigt fint i morse när jag var ut med vovven. Lilla Leica =) Det är inte så mycket ös i hunden nu, hon har haft en lång tur på grusväg så tassarna mår inte bra. Men hon haltar mindre nu så snart ska vi ut och träna. Det behövs verkligen! Huvvaligen, jag hade verkligen behövt gå ner några kilon.

Farsgubben är här och hjälper makarna Fredriksson, tror inte vi hade klarat oss utan honom. Mor har också hjälpt till så gott det går, stackarn är sjuk och jobbar ändå för fullt. Rikards föräldrar har också varit här och hjälpt till, utan Maggan hade vi nog inte haft lika många brädor målade =)




Bröllopet ja =) Gifte oss 4 juli så vi är vad man skulle kunna kalla nygifta =) Riktigt roligt. Vi hade ett riktigt kyrkbröllop med tärnor och bestman och allt. Traditionsenligt *ler*.
Tänkte att jag skulle slänga in lite bilder här =)




Här fick vi t.o.m. med tärnorna Madde och Bettan och bestman Totte. Alla skötte sina jobb galant och efteråt vankades det partaj. Fri bar, massor med god mat och härliga människor. Alla gjorde verkligen våran dag till en underbar dag som vi kommer minnas resten av livet. Helt underbart!

                         Rikard och Jag

Rikards lillebrors sambo Johanna hade fullt upp hela morgonen, vi började vid nio och var klar strax före lunch. Det blev verkligen jättefint, hon gjorde både hår och makeup. Vilken kvinna!



Vi tog bilder hos fotograf också men de hade vi inte fått än. Ska dit i veckan och betal för oss också. Bilderna som är här har min underbara kusin Madde tagit, alla är från hennes kamera. Både hon och Elisabeth är riktiga fotoproffs men ansvaret föll på Madde att jobba under kvällen. Såg nog att min morbror Uffe också sprang runt med kameran så det har blivit en hel del sköna bilder *ler*

Nej nu ska jag ut till panelbygget. Får väl ta och lägga in lite bilder därifrån också.

Harä!!!!!