Naturlig förlossning

Satsar väl på att försöka få en så "naturlig" förlossning som möjligt.
Pratade lite om smärtlindring på FUBen igår. Lustgas låter ju väldigt trevligt. Osäker dock på det här med ryggmärgsbedövning. Visst det fungerar säkert jättebra men känns som att jag gärna hade sluppit den.
De säger att de flesta som föder första gången vill ha den och tar den. Det är väl om förarbetet drar ut på tiden som man satsar på en sån...blir det för jobbigt så måste man ju.
Kroppen ska ju klara av en förlossning.
Så inhandlade avslappningsband igår, viktigt att man själv kan slappna av och låta kroppen göra jobbet. Lätt att säga det innan kanske. Men när det verkligen börjar göra ont så kanske man inte är så sugen på att bara slappna av.
Så lyssnade en stund på det där igår. Däckade efter typ tio minuter. Får väl träna igen. Är ju flera delar och jag kom inte ens igenom första delen.

Igår kom den kraftigaste kicken hittills. Inget som gjorde ont men det kändes som att babyn krökte sig som en makaron och drog på allt vad den orkade. Tur att mamma är tålig.

Drygt 50 dagar kvar nu. 9 april är sista arbetsdagen. Sen är det bara att vänta. Det ska bli skönt att vila upp sig ordentligt men då har man som inget annat att koncentrera sig på förutom magen. Man är väl nog magfixerad som det är. Har ialf laddat upp med lite grejer som ska göras innan. Barnvagn ska piffas, blomjord ska bytas och blommor fixas. Gardiner ska bytas. Babyrummet ska bli klart. det blir väv. Jobbigt att ta bort men enkelt om babyn får för sig att kladda ner väggen eller nåt sånt. Man vet ju aldrig. Bara att måla om. Sen blir det lite barnklistergrejer som man kan sätta upp och piffa till med.
Siktet är inställt på grönt. Neutralt och fint. Skulle bli tokig på ett blått eller rosa rum. Rosa är ju en av mina favvofärger men hade blivit galen av att ha det i ett helt rum....huvvaligen.

Nu blir det frukost.

Tänk vackra tankar.

Kommentarer
Postat av: Malin

En naturlig förlossning valde jag också. Hade ingen smärtlindring alls, förutom en alvedon kvällen innan för att kaaaanske få sova nån timme i alla fall :P Det var en enormt häftig upplevelse.. Det var tungt! Men värt det :)

2010-03-15 @ 20:31:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback